Zlatko Dalić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Zlatko Dalić danas slovi za jednog od najboljih svjetskih trenera, a njegov uspjeh s Vatrenima, koje je doveo do finala Svjetskog prvenstva, primjer je pomno smišljene strategije iz raznih perspektiva – od vrhunske taktike do detaljne psihološke analize svih procesa. Vještine koje ovaj ugledni sportski stručnjak danas posjeduje rezultat su bogate igračke i trenerske karijere.

Zlatko je svoju stručnu trenersku karijeru započeo 2000. godine postavši pomoćnim trenerom u Varteksu, a bio je i pomoćni trener Draženu Ladiću u Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji do svoje 21. godine. Nakon Varteksa je preuzeo klupu Rijeke. Bio je trener i albanskoga prvaka Dinama iz Tirane, prvoligaša Saudijske Arabije (Al Faisaly) i trener Al Hilal olimpijske nogometne momčadi. Trenirao je i momčad kluba Al-Ain FC iz Ujedinjenih arapskih emirata. Po izboru sportskih novinara u Ujedinjenim arapskim emiratima, Zlatko je 2014. dobio nagradu za trenera godine.

Na mjesto izbornika hrvatske nogometne reprezentacije postavljen je 2017., a nakon uspjeha u Rusiji, Udruženje europskih trenerskih udruženja (AEFCA) proglašava ga najboljim trenerom. Prethodno je u izboru FIFA-e uvršten među tri najbolja svjetska nogometna trenera u 2018. godini, iza Deschampsa i Zidanea. Proglašen je i drugim najboljim izbornikom na svijetu u 2018. godini prema izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku.

Samo četiri i pol mjeseca od odigranog finala Svjetskog prvenstva u Moskvi, napisao je knjigu 'Rusija naših snova: kako smo Hrvatsku učinili najsretnijom zemljom na svijetu'. Svu zaradu od prodaje knjige donirao je u humanitarne svrhe - Zakladi Vatreno srce za pomoć potrebitoj djeci. U knjizi govori o svojim stavovima, dvojbama, izazovima, strahovima i naravno o putu do uspjeha.

Kupi kotizaciju!
Predavači
Produženje roka, cijene kotizacija rastu 05.03.
00
dan
:
00
sat
:
00
minuta
:
00
sekunda