Stephen Attenborough

Stephen Attenborough vodi komercijalne aktivnosti za Virgin Galactic, kompaniju koja je dio grupacije Virgin Group u vlasništvu sir Richarda Bransona i koja je na putu da postane prva svjetska tvrtka za komercijalne letove u svemir.

Stephen je 2004. na poziv Richarda Bransona došao u Virgin Galactic kao prvi zaposlenik na puno radno vrijeme kako bi uspostavio komercijalne temelje poslovanja i stvorio novo tržište za privatna putovanja u svemir. Sada vodi komercijalne aktivnosti tvrtke koje obuhvaćaju: brand menadžment, prodaju, marketing, brigu o kupcima, komunikaciju, edukaciju, „outreach” kao i sklapanje partnerstava u području privatnih putovanja u svemir. Njegov je rad dosad privukao oko 700 budućih astronauta iz više od 50 zemalja koji su donijeli 80 milijuna dolara pologa. Stephen je također odgovoran za koordinaciju timova koji se bave istraživanjem mogućih načina neturističke primjene novih svemirskih letjelica, konkretno za znanstvena istraživanja i lansiranja manjih satelita.

Stephen redovito drži govore po cijelome svijetu u kojima ističe važnost otvaranja pristupa svemiru kako bi se poboljšao život na Zemlji.

Stephen se pridružio kompaniji Virgin Galactic nakon karijere u upravljanju investicijskim fondovima u Londonu, a posljednja funkcija bila mu je ona direktora u tvrtki Fund Managers Gartmore.

Živi u Londonu i Sussexu u Velikoj Britaniji, ali puno vremena provodi u pustinji Mojave i pustinji u New Mexicu.

Na Digital Takeoveru Stephen Attenborough održat će inspirativnu prezentaciju pod nazivom 'Virgin Galactic – Opening Space to change the world for good'. Ispričat će nam izvanrednu priču kako je Virgin Galactic stvorio novo tržište za svemirska putovanja u digitalnom dobu. Donijet će nam i najsvježije novosti iz Kalifornije, gdje svemirski brod kompanije Virgin Galactic prolazi finalnu fazu testiranja. Objasnit će nam kakav utjecaj imaju nove tehnologije na poslovanje te na koji način potaknuti inovacije u poslovanju i rasti kroz pravu kombinaciju inovativnih ljudi i tehnologije. Govorit će o važnosti poduzimanja hrabrih poteza u biznisu kako bi se prihvatile promjene te objasniti što se događa ako ne ulažete u izgradnju digitalne kulture svoje kompanije.

Više o Stephenu saznajte ovdje.

Preuzmite ulaznicu
Predavači
Preuzmite besplatnu ulaznicu i pratite program Digital Takeovera