Robert Machtlinger

Izvršni direktor tvrtke FACC

Robert Machtlinger obnaša dužnost izvršnog direktora tvrtke FACC AG od veljače 2017. godine. Ranije je radio u raznim odjelima te tvrtke sve do imenovanja članom Izvršnog odbora 2011. godine. U ulozi izvršnog direktora Machtlinger je odgovoran za strateško usmjeravanje, prodaju i marketing, upravljanje programima, kvalitetu i korporativnu komunikaciju tvrtke FACC, vodeće tehnološke tvrtke na rastućem svjetskom tržištu zrakoplovstva.

Kao dizajner, proizvođač i dobavljač cjelokupnog sustava naprednih laganih komponenti izrađenih od kompozita, ova tvrtka koja kotira na burzi aktivno radi na oblikovanju mobilnosti budućnosti. Osim toga, FACC u Hrvatsku donosi investiciju vrijednu 33 milijuna eura i gradi novi pogon u blizini Zagreba koji će otvoriti 600 radnih mjesta.

Zahvaljujući autonomnoj bespilotnoj letjelici EHang 216, FACC i njegov partner EHang uvode autonomnu letjelicu u serijsku proizvodnju, čime se pruža nov, učinkovit i ekološki prihvatljiv oblik mobilnosti. Autonomni leteći taksiji pomoći će, koristeći se zračnim prostorom kao „trećom dimenzijom”, u rješavanju prometnih problema velikih gradova, ali i šire. Vrlo je širok spektar mogućnosti primjene: od opće uporabe u logistici do transporta hitno potrebne robe, lijekova koji spašavaju živote te pomaganja u slučaju ekoloških katastrofa.

Osim održive elektromobilnosti, fokus je na cjenovnoj pristupačnosti za korisnike koja se postiže novim tehnologijama i najnovijim proizvodnim procesima. FACC, dakle, radi na trenutačno najzanimljivijem proizvodu na svijetu i već je uspješno obavljeno 7000 sati leta te postoji nekoliko tisuća prednarudžbi. Istraživanja tržišta ne samo da predviđaju tržište vrijedno milijardu dolara u sljedećem desetljeću, nego i potvrđuje disruptivni potencijal za cjelokupnu industriju mobilnosti.

Kupi kotizaciju!
Predavači