Mate Rimac

Osnivač i CEO, Rimac Automobili i Greyp

Osnivač tvrtke, inovator i strastveni izumitelj Mate Rimac započeo je svoju karijeru 2007. u dobi od 19 godina u unajmljenoj garaži u kojoj je petljao po automobilima, sanjario i razmišljao o idejama koje su bile nekoliko godina ispred dostignuća tadašnje tradicionalne automobilske industrije. Na svoj BMW E30 iz 1984. godine ugradio je pogonski sklop za električna vozila, a njegova je preobrazba bila toliko uspješna da je skromni BMW sklopljen u garaži srušio 5 rekorda koje je odobrio Međunarodni automobilski savez (FIA) i Guinnessov svjetski rekord za najbrže ubrzanje električnog vozila.

To je bio poticaj koji je Mate trebao da pojača svoje ambicije i potraži investitore koji bi bili spremni financirati njegovu želju da izgradi posebno revolucionarno vozilo od nule. Mate je želio dokazati potencijal električnog pogona i pokazati koliko održiva budućnost može biti uzbudljiva. I tako je 2009. godine rođena tvrtka Rimac Automobili. No, proizvesti vozilo za serijsku proizvodnju nije jednostavno i mnogi su rekli da je električni superautomobil nemoguć podvig.

Ali, Mate se nije obazirao. Okupio je mali tim stručnih istomišljenika i već 2011. stvoren je Rimac Concept_One, prvi pravi električni superautomobil na svijetu. Sa snagom od 1224 KS i izuzetno pametnim pogonom svakog kotača (All Wheel Torque Vectoring System) postignute su performanse koje su nadmašile čak i najskuplje suvremene hiperautomobile.

Nakon što je njegov tim iz Hrvatske sastavljen od predanih, stručnih i vještih inženjera i tehničara lansirao C_Two, predstavnika nove generacije hiperautomobila, Mate je sada spreman pridružiti se elitnoj skupini poduzetnika koji ostvaruju svoje snove i dokazuju da su granice rezervirane za nekoga drugoga. Danas je tvrtka Rimac pouzdan partner mnogih proizvođača originalne opreme (OEM) diljem svijeta. Tvrtka je iznimno vertikalno integrirana te radi na dizajnu, razvoju i proizvodnji tehnologije za električna vozila visokih performansi za primjenu u sportskim električnim vozilima. Osim toga, tvrtka vlastitim električnim hiperautomobilima istodobno podiže standarde u pogledu performansi.

U 2018. i 2019. Rimac je sklopio strateška partnerstva s tvrtkama Porsche AG i Hyundai Motor Group. Obje su tvrtke postale manjinski dioničari i započele su suradnju s tvrtkom Rimac Automobili na različitim projektima. Mate je i dalje glavni dioničar tvrtke Rimac Automobili i njezine podružnice Greyp Bikes.

Kupi kotizaciju!
Predavači