Linardo Martinčević

Savjetnik, HNB

Linardo Martinčević je diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a poslovni put je započeo u korporativnom sektoru na pravnim poslovima. Nakon položenog pravosudnog ispita, doškolovao se kroz specijalistički program „Poslovno upravljanje – MBA“ na EFZG-u. U Hrvatskoj narodnoj banci je zaposlen od 2007. godine, otkad se intenzivnije počeo baviti i stručno usavršavati na područjima ekonomskih politika i financija. Kao teme od posebnog interesa označava financijske tehnologije (FinTech) i međunarodne financije, a trenutačno radi na poslovima vezanim za međunarodne financijske institucije.

Na Digital Takeoveru Linardo Martinčević sudjeluje na panelu „FinTech“. U društvu s trendom otvorenog bankarstva stiže i sve više, kako ih na stranim tržištima popularno nazivaju, “fintech disruptora” i brojnih fintech mogućnosti, a osim stranih rješenja vidimo kako ovaj trend donosi velik interes među domaćim start-upima i kompanijama. Na ove brojne domaće i strane fintech igrače banke nikako ne ostaju ravnodušne nudeći i razvijajući svoja rješenja – jer je više nego ikad važno držati korak s rapidnom promjenom financijskog tržišta kako bi se ostalo u igri.

Što se trenutno događa, a što nas čeka na polju FinTecha (u Hrvatskoj i na globalnoj sceni)? Kada je riječ o PSD2 – kako prije, a kako poslije nove ere directive te koja je budućnost financial advisory alata? Čeka li nas osobni bankar i savjetnik na zaslonu mobitela ili smartwatcha i što je s krajnjim korisnicima – jesu li sigurni u novom financijskom dobu? Linardo će zajedno s ostalim panelistima odgovoriti na ta, ali i mnoga druga pitanja na ovogodišnjem Digital Takeoveru.

Preuzmite ulaznicu
Predavači
Preuzmite besplatnu ulaznicu i pratite program Digital Takeovera