Kristian Vlahoviček

Prof.dr.sc. Kristian Vlahoviček, PMF Zagreb i voditelj grupe za bioinformatiku i računalnu biologiju Zavod za molekularnu biologiju, biološki odsjek

Prof.dr.sc. Kristian Vlahoviček, stipendist EMBO-a, Zavod za molekularnu biologiju, Biološki odsjek, Prirodoslovno-matematički fakultet

Kristian Vlahoviček doktorirao je u području bioinformatike i radi kao profesor računalne biologije na Sveučilištu u Zagrebu. Dobitnik je stipendije Europske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO Young Investigators Program) u okviru programa za mlade znanstvenike i posljednjih 15 godina vodi međunarodno prepoznatu istraživačku skupinu u Hrvatskoj. Usavršavao se na različitim međunarodnim pozicijama, uključujući deset godina rada u Međunarodnom centru za genetičko inženjerstvo u Trstu i četiri godine kao izvanredni profesor na Sveučilištu u Oslu. Njegova grupa za bioinformatiku razvija računalne alate i koristi se tehnikama strojnog učenja za rješavanje otvorenih pitanja u razvojnoj genomici i metagenomici.

Kristian je veliki zagovornik reforme sustava znanosti u Hrvatskoj i donošenja politika utemeljenih na dokazima. Bio je član upravnog odbora uspješnog hrvatskog tijela za financiranje znanosti, tj. fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja”, i sudjelovao na nekoliko panela u svrhu izrade strategija na sveučilišnoj i nacionalnoj razini.
Kristian je vlasnik istraživačke tvrtke Exaltum koja se primarno bavi upravljanjem znanjem i autor je projekta „Hrvatski znanstveni krajolik” (sci.bioinfo.hr).

Preuzmite ulaznicu
Predavači
Preuzmite besplatnu ulaznicu i pratite program Digital Takeovera