Jelena Šuran

Popularizatorica znanosti

Jelena Šuran je autorica i voditeljica popularnoznanstvene emisije Treći element na programu HRT3, te je aktivna članica Društva za promociju znanosti i kritičkog mišljenja. Predstojnica je Zavoda za farmakologiju i toksikologiju Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Njen glavni znanstveni interes su inovativni pčelinji proizvodi koje istražuje i razvija u suradnji sa malom tvrtkom Hederom iz Splita.

U sklopu te suradnje ona razvija Apiotix platformu, prvi „od životinje životinji“ spin-off koji u svom portfelju ima brojne pčelinje veterinarske pripravke i dodatke hrani. Potražnja za ovakvim proizvodima i rješenjima će definitivno rasti u budućnosti, posebno zbog sve većeg problema antimikrobne rezistencije

KAKO ZNANOST I INOVACIJE OBLIKUJU SVIJET BUDUĆNOSTI

Inovacija, poznata i kao kreativna destrukcija, je pokretačka snaga ekonomskog rasta. Znanost dovodi do najkreativnijih destrukcija, te u simbiozi s njima oblikuje svijet budućnosti. Umjetna inteligencija i veliki podaci u kombinaciji s biologijom i medicinom mijenjaju naše živote na način za koji prije nismo mislili da je moguć.

Na ovom panelu tri vrhunska znanstvenika iz područja biologije približiti će nam svoje poglede na ovu moćnu simbiozu koja često do temelja mijenja naše poimanje života. U potrazi za inovacijama, znanost nikada nije bila otvorenija i inkluzivnija. Upravo zajedničkim snagama i u pravo vrijeme, možemo doći do novih ideja i inovativnih rješenja koja će potaknuti naš rast do neslućenih razmjera.

Preuzmite ulaznicu
Predavači
Preuzmite besplatnu ulaznicu i pratite program Digital Takeovera