Ivo Boscarol

Osnivač i predsjednik uprave grupacije Pipistrel

Ivo Boscarol osnivač je, izvršni direktor i suvlasnik kompanije Pipistrel Group s podružnicama u Sloveniji, Italiji, Njemačkoj i Kini.

Kao prvi privatni proizvođač zrakoplova na području Balkana ostvario je značajan doprinos od početka osamdesetih u razvoju zrakoplovnih standarda za klasu mikrolakih letjelica na globalnoj razini. Njegova je tvrtka osvojila brojne nagrade poput Europske poslovne nagrade (European Business Award) za najinovativniju kompaniju u EU-u u 2010. godini i ima dvije uzastopne pobjede na natjecanjima NASA Challenges 2007. i 2008. godine.

Danas Ivo upravljanja grupacijom Pipistrel i radi na razvoju novih ekološki prihvatljivih zrakoplova i koncepata. Od 2014. radi na konceptu vozila E-VTOL, na konceptu letećeg vozila za UBER, na miniliner letjelici s 19 sjedala koja će biti nulte emisije i pogonjena vodikovim gorivim ćelijama te na revolucionarnom konceptu zračnog transporta po načelu „od prozora do prozora” s autonomnim električnim vozilima, zbog čega bi gradski prijevoz trebao postati učinkovitiji, sigurniji i čistiji.

Preuzmite ulaznicu
Predavači
Preuzmite besplatnu ulaznicu i pratite program Digital Takeovera