Ivan Ročić

Predsjednik Uprave Securitas Hrvatska

Securitas Hrvatska je najveća zaštitarska tvrtka u Hrvatskoj s 2.700 zaposlenih. Uz podršku i resurse korporacije Securitas, Ivan Ročić postepeno transformira princip klasičnih koje najčešće viđamo na objektima kako motre okolinu, u zaštitare koji se kreću s pametnim telefonima ili tabletima. Svoju karijeru u industriji sigurnosti započinje prije 25 godina kao zaštitar u nekadašnjoj zaštitarskoj tvrtki Zvonimir Security, koju godine 2011. preuzima svjetski sigurnosni lider Securitas.

Kada je zakon na temelju kojeg zaštitari mogu obavljati poslove zaštitnog pregleda putnika i ručne prtljage u zračnim lukama stupio na snagu, Securitas Hrvatska na čelu s Ročićem prepoznaje priliku te počinje raditi na razvoju sasvim novog segmenta. Nadalje, zajedno sa svojim timom, Ročić donosi inovaciju u zaštitnom pregledu putnika i ručne prtljage, i to uvođenjem Smart Lanea, odnosno pametne trake za brži protok putnika u zagrebačkoj zračnoj luci. 

Spajanje sa sestrinskom kompanijom Tehnomobil Securitas označuje start velike tehnološke priče, odnosno implementacija „tehnologije budućnosti“. Zaštitari evidentiraju događanja i prikupljaju podatke te na taj način umanjuju rizike prije nego postanu prijetnje, kako bi djelovali na vrijeme te omogućili klijentima transparentnost i opipljivost sigurnosnih usluga. Kombinacija znanja i iskustva zaštitara na objektima, senzorima te analitičkim tehnologijama omogućava postavljanje novog standarda u hrvatskoj industriji sigurnosti. 

Kupi kotizaciju!
Predavači