Ivan Đikić

Sveučilište Goethe

Ivan Đikić vodeći je svjetski stručnjak u istraživanju bjelančevine ubikvitina i autofagije. Profesor je na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu i član organizacije Max Planck Society. Vodi multidisciplinarne timove znanstvenika koji istražuju životne procese u ljudskim stanicama i njihove patološke promjene koje vode do razvoja bolesti poput raka, neurodegenerativnih bolesti i infekcija.

Ivan je u svojoj karijeri osvojio brojne znanstvene nagrade, uključujući najprestižniju znanstvenu nagradu u Njemačkoj „Gottfried Wilhelm Leibniz”. Izabran je za člana Europske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO), njemačke prirodoslovne akademije Leopoldina i Američke akademije umjetnosti i znanosti.

Ivan Đikić predano radi na obrazovanju novih generacija znanstvenika na globalnoj razini. Trud koji ulaže u popularizaciju znanosti u svojoj domovini nagrađen je Redom kneza Branimira, jednim od najvažnijih odlikovanja koje uručuje predsjednik Republike Hrvatske.

KAKO ZNANOST I INOVACIJE OBLIKUJU SVIJET BUDUĆNOSTI

Inovacija, poznata i kao kreativna destrukcija, je pokretačka snaga ekonomskog rasta. Znanost dovodi do najkreativnijih destrukcija, te u simbiozi s njima oblikuje svijet budućnosti. Umjetna inteligencija i veliki podaci u kombinaciji s biologijom i medicinom mijenjaju naše živote na način za koji prije nismo mislili da je moguć.

Na ovom panelu tri vrhunska znanstvenika iz područja biologije približiti će nam svoje poglede na ovu moćnu simbiozu koja često do temelja mijenja naše poimanje života. U potrazi za inovacijama, znanost nikada nije bila otvorenija i inkluzivnija. Upravo zajedničkim snagama i u pravo vrijeme, možemo doći do novih ideja i inovativnih rješenja koja će potaknuti naš rast do neslućenih razmjera.

Preuzmite ulaznicu
Predavači
Preuzmite besplatnu ulaznicu i pratite program Digital Takeovera