Filip Šaravanja

Viši analitičar i Fintech koordinator, HANFA

Viši analitičar i Fintech koordinator koji upravlja radom prvog regulatornog Inovacijskog huba u Hrvatskoj (HANFA-in Inovacijski hub).  Filip ima više od šest godina iskustva rada na infrastrukturi tržišta kapitala i problemima u vezi sa zlouporabom tržišta. Bavi se analizom učinaka novih tehnoloških rješenja u kontekstu reguliranog poslovanja s naglaskom na tržišni integritet, sistemske rizike i zaštitu potrošača. Predano proučava elemente na kojima se temelji budućnost financijskih usluga i radi na povezivanju pravnog razumijevanja i disruptivnih tehnologija.

Na Digital Takeoveru Filip Šaravanja sudjeluje na panelu „FinTech“. U društvu s trendom otvorenog bankarstva stiže i sve više, kako ih na stranim tržištima popularno nazivaju, “fintech disruptora” i brojnih fintech mogućnosti, a osim stranih rješenja vidimo kako ovaj trend donosi velik interes među domaćim start-upima i kompanijama. Na ove brojne domaće i strane fintech igrače banke nikako ne ostaju ravnodušne nudeći i razvijajući svoja rješenja – jer je više nego ikad važno držati korak s rapidnom promjenom financijskog tržišta kako bi se ostalo u igri.

Što se trenutno događa, a što nas čeka na polju FinTecha (u Hrvatskoj i na globalnoj sceni)? Kada je riječ o PSD2 – kako prije, a kako poslije nove ere directive te koja je budućnost financial advisory alata? Čeka li nas osobni bankar i savjetnik na zaslonu mobitela ili smartwatcha i što je s krajnjim korisnicima – jesu li sigurni u novom financijskom dobu? Filip će zajedno s ostalim panelistima odgovoriti na ta, ali i mnoga druga pitanja na ovogodišnjem Digital Takeoveru.

Preuzmite ulaznicu
Predavači
Preuzmite besplatnu ulaznicu i pratite program Digital Takeovera