Elias Aalto

Suosnivač i voditelj razvoja proizvoda tvrtke Wolt

Elias Aalto suosnivač je i prvi voditelj razvoja proizvoda tvrtke Wolt, jedne od najbrže rastućih tvrtki za dostavu hrane u Europi. Tijekom pet godina od osnivanja Wolt je uspio prikupiti više od 150 milijuna eura investicija te djeluje u 20 zemalja i 75 gradova diljem Europe i Azije.

Elias je stručnjak u više područja, pa se tako bavi programiranjem, dizajnom i samim poslovanjem. Počeo je razvijati aplikacije za operativni sustav iOS već od samog pokretanja servisa App Store i postao prvi dobitnik nagrade Apple Design Award u nordijskim državama za svoju igru​ Wooden Labyrinth 3D, koja je na vrhuncu svoje slave bila instalirana na 10 % svih uređaja iPhone u svijetu. Osim toga, Elias je suosnivač tvrtke Qvik koja se bavi digitalnim savjetovanjem i koja je doživjela organski rast na 10 milijuna eura prihoda i danas zapošljava gotovo stotinu stručnjaka za dizajn, razvoj mobilnih aplikacija, usluge u oblaku i umjetnu inteligenciju.

Nakon pet godina rada i upravljanja sa svime povezanim s mobilnom aplikacijom Wolt, pri čemu se Wolt od prve narudžbe proširio na više od 3,5 milijuna korisnika i došao do stotina milijuna godišnjeg prihoda, Elias je odlučio povući se s operativne dužnosti. Danas djeluje u ulozi savjetnika tvrtke Wolt i poslovnog anđela te odmara od užurbanog stila života provodeći vrijeme sa svojim dvjema kćerima. Osim toga, drži keynote predavanja o temama koje se odnose na startupove, poduzetništvo, korisničko iskustvo i još mnogo toga.

Kupi kotizaciju!
Predavači