Boris Agatić

Techpoduzetnik 

Boris je informatičar i poduzetnik. Područja s kojima se bavi su održavanje informatičkih sustava digitalni marketing, dizajn korisničkog iskustva, web i softverski razvoj, IoT, ML, podatkovna znanost, te edukacija. Od 2010. godine specijalizirao se za web razvoj. Zadnje četiri godine posebno intenzivno specijalizira se za područje blockchain tehnologije i fintecha. Održao je dvadesetak predavanja na raznim IT konferencijama o području Bitcoina, Blockchain tehnologije, umjetne inteligencije i podatkovne znanost. 

Na Digital Takeoveru Boris Agatić sudjeluje na panelu „FinTech“. U društvu s trendom otvorenog bankarstva stiže i sve više, kako ih na stranim tržištima popularno nazivaju, “fintech disruptora” i brojnih fintech mogućnosti, a osim stranih rješenja vidimo kako ovaj trend donosi velik interes među domaćim start-upima i kompanijama. Na ove brojne domaće i strane fintech igrače banke nikako ne ostaju ravnodušne nudeći i razvijajući svoja rješenja – jer je više nego ikad važno držati korak s rapidnom promjenom financijskog tržišta kako bi se ostalo u igri.

Što se trenutno događa, a što nas čeka na polju FinTecha (u Hrvatskoj i na globalnoj sceni)? Kada je riječ o PSD2 – kako prije, a kako poslije nove ere directive te koja je budućnost financial advisory alata? Čeka li nas osobni bankar i savjetnik na zaslonu mobitela ili smartwatcha i što je s krajnjim korisnicima – jesu li sigurni u novom financijskom dobu? Boris će zajedno s ostalim panelistima odgovoriti na ta, ali i mnoga druga pitanja na ovogodišnjem Digital Takeoveru.

Preuzmite ulaznicu
Predavači
Preuzmite besplatnu ulaznicu i pratite program Digital Takeovera