DigitalTakeover 2017.

Algebra na Digital Takeoveru: Praktična znanja iz marketinga

Visoko učilište Algebra kao edukacijski partner konferencije Digital Takeover posjetiteljima je pripremilo nekoliko radionica koje će održati njihovi vrhunski predavači
Algebra

Zajednička je tema svih Algebrinih radionica na Digital Takeoveru usko vezana sa specifičnim područjima za koja Visoko učilište Algebra obrazuje nove stručnjake, a koja su ujedno glavni fokus konferencije – upravljanje poslovanjem kroz digitalnu transformaciju i digitalni marketing.

Visoko učilište Algebra prošle je jeseni počelo provedbu novog IgBS MBA studija e-Leadershipa, fokusiranog upravo na problematiku digitalne transformacije poslovanja i obrazovanja nove generacije lidera koji su podjednako vješti u poslovnim znanjima kao što poznaju i suvremene digitalne tehnologije. Na Visokom učilištu Algebra posljednjih je godina velik interes i za preddiplomske te diplomske studije digitalnog marketinga, jedne od rijetkih takvih na širem području.

Što tvrtke mogu učiniti s brojnim podacima koje imaju?

Marijo Volarević, predavač na diplomskom studiju digitalnog marketinga i direktor za poslovni razvoj te inovacijski centar T-HT-a, održat će radionicu pod nazivom “Digitalni podaci u marketingu: Next generation”. On će sudionicima konferencije pokazati kako koristiti digitalne izvore podataka koji su u mnogim tvrtkama danas lako dostupni te što tvrtke potom sve mogu učiniti s novostečenim analitičkim znanjima.

Primjerice, Volarević će objasniti kako tvrtke mogu na temelju digitalnih podataka revidirati svoje poslovne modele, tržišni nastup i kampanje ili kako bi javna uprava mogla pomoći u postizanju specifičnih ciljeva poput poticanja poduzetništva ili unapređenja kvalitete života. Budući da su mnoge tvrtke danas već učinile značajne korake u digitalnoj transformaciji i da počinju generirati velike količine (korisnih!) podataka, cilj ove radionice jest pokazati sudionicima konferencije na koji se način ovi podaci, za koje tvrtke počesto možda niti ne znaju da ih već imaju na raspolaganju, mogu korisno uporabiti.

Kako izgleda dobra strategija digitalne transformacije?

O tome kako uopće planirati proces digitalne transformacije i izraditi dobru strategiju, sudionici konferencije moći će doznati više na radionici Senada Kulenovića, asistenta na Visokom učilištu Algebra i menadžera s dugogodišnjim iskustvom u telekomunikacijskoj industriji. On će pojasniti što današnje digitalne promjene znače i za pojedince i za tvrtke te koje se sve promjene mogu očekivati u sljedeće tri do deset godina zbog snažnog ritma digitalne transformacije u svim područjima.  Kulenović će također pokazati koji se interni procesi u tvrtki moraju (re)definirati u sklopu procesa digitalne transformacije, od CRM sustava, preko ljudskih resursa i važnosti IT-a u cijelom postupku, pa do utjecaja digitalne transformacije na financijski aspekt poslovanja tvrtki.

Digital Takeover podržali su: