Direktor razvoja Hrvatske pošte

LUKA ŠKACAN

Luka Škacan
Od 2014. godine Luka je dio tima Hrvatske pošte gdje je prvotno bio zadužen za uspostavu projektnog upravljanja, zatim za unaprjeđenje poslovnih procesa, a od ljeta 2017. direktor je Službe razvoja fokusirane na tehnološke inovacije i uvođenje novih usluga. Nužno je spomenuti da je Luka, kao voditelj programa projekata u Hrvatskoj pošti, zadužen za digitalizaciju svih ključnih internih i korisnički orijentiranih procesa, uključujući i razvoj novog temeljnog informatičkog sustava.

Nakon završetka studija Radiokomunikacija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva radio je kao strateški i tehnički konzultant za renomirane multinacionalne kompanije. Specijalizirao se za telekomunikacijski i poštanski sektor, kroz strateški razvoj, inovacije, upravljanje projektima i unaprjeđenja procesa. Prije nego što se pridružio Hrvatskoj pošti, završio je i postdiplomski studij Organizacije i menadžmenta na Ekonomskom fakultetu.

Na Digital Takeover konferenciji Luka Škacan sudjeluje na panelu „Everything can be reduced to an algorithm – except employees“. Najuspješnije kompanije na vrijeme su shvatile kako za ostvarivanje maksimuma u eri disrupcije i inovacije nije nužno ulagati samo u posljednja tech dostignuća već i raditi na inovacijskoj kulturi ulažući u ljude i zajedno radeći na promjeni tradicionalnog mindseta. Osim toga, pored aktivnog okretanja prema potrošaču i “customer-centric” pristupa, uspijevaju biti i “employee-centric”. Jedan od svakako najvažnijih razloga tome je i činjenica kako postoji jasna veza između kreiranja radne atmosfere koja zaposleniku omogućuje razvitak u punom digitalnom potencijalu i ROI-ja koji je kompanijama često isključivi fokus. Zajedno s ostalim sudionicima panela, Luka će podijeliti vlastito iskustvo uspješnog kreiranja preduvjeta za “win-win” rješenje u digitalnom dobu te načine na koje su osnažili svoje zaposlenike.

Saznaj više o Luki Škacanu

    Organizator

    Ekskluzivni edukacijski partner