Voditelj inženjerstva i infrastrukture u Styria.AI

DOMINIK ŠAFARIĆ

Dominik Šarafić
Dominik Šafarić voditelj je tima za inženjering i infrastrukturu u odjelu Styria.AI tvrtke Styria. Zadužen je za doprinos dizajniranju, izradu prototipa i razvoj infrastrukture i sustava koji se koriste najnaprednijim algoritmima strojnog učenja za pretraživanje po sličnosti te prepoznavanje i klasifikaciju objekata.

Naslov magistra u području programskog inženjerstva stekao je na Fakultetu za znanosti Sveučilišta u Amsterdamu, u Nizozemskoj. Autor je nekoliko znanstveno-istraživačkih radova na kojima je radio u suradnji s Tehnološkim Sveučilištem u Delftu, uglavnom iz područja vlastitog interesa za distribuirane sustave, posebno sustava za obradu toka podataka i distribuiranu pohranu podataka. Kako bi svoje iskustvo i znanje podijelio sa zajednicom, redovito izlazi pred publiku na raznim konferencijama i susretima na temu programskog inženjerstva i DevOpsa.

Na predstojećoj Digital Takeover konferenciji u sklopu svoje prezentacije „Machine Learning in its full potential: Redefining media industry“, Dominik će govoriti o transformaciji medijske industrije putem inteligentne platforme za personalizaciju vijesti koja se koristi najnaprednijim algoritmima strojnog učenja. Dat će publici uvid u trendove u industrije i predočiti vrijednost strojnog učenja. U kontekstu platforme za personalizaciju opisat će izazove s kojima se susreću inženjeri i prijetnje koje u poslovnom smislu donosi radikalna promjena tradicionalnog načina objavljivanja vijesti pomoću strojnog učenja na najposjećenijem hrvatskom novinskom portalu 24sata.

Saznaj više o Dominiku Šafariću

    Organizator

    Ekskluzivni edukacijski partner