Voditelj tima za društvene mreže 24sata

Vanja Prahić

Vanja Prahić
Vanja Prahić voditelj je tima zaduženog za prisutnost svih brendova unutar grupe 24sata na društvenim mrežama.

Studirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti gdje je stekao obrazovanje magistra novinarstva. Svoju karijeru na društvenim mrežama krenuo je u Hrvatskom Telekomu kao agent korisničke podrške na njihovoj Facebook stranici. Nakon prelaska u 24sata radio je dvije godine kao Community Manager, a od 2015. godine na čelu je tima zaduženog za društvene mreže unutar 24sata.

Kroz karijeru u 24sata zadržao je vodeću regionalnu poziciju 24sata kao najveće medijske Facebook stranice koja je kroz njegov boravak tamo udvostručila broj fanova. Također, voditelj je projekta BlogBuster koji je kroz proteklu godinu okupio najbolje i najtalentiranije autore i blogere na jednom mjestu, među kojima i najveću hrvatsku influencericu Ellu Dvornik.

Na Digital Takeoveru Vanja će govoriti na temu “The Value of Engagement”. Engagement (interakcije) jedna je od glavnih valuta digitalnog svijeta i društvenih mreža. Vanja će kroz prezentaciju demonstrirati na koji način engagement može utjecati na brendove u pozitivnom i negativnom smislu. Najveća društvena mreža Facebook dugo je smatrala engagement jednim od ključnih faktora za određivanje pozicije na newsfeedu, a kroz prezentaciju ćemo vidjeti kakva je situacija nakon promjene algoritma i na koji način se brandovi mogu prilagoditi.

Više o Vanji.