Voditeljica Ženskog klastera 24sata

Tonkica Zlački

Tonkica Zlački
Tonkica Zlački voditeljica je Ženskog klastera “24sata” u kojeg spadaju digitalni medijski brendovi Zdrava krava, Klokanica, Gastro te miss7 čija ukupna publika mjesečno broji preko 760.000 korisnika a ova grupa brendova se svrstava na čelo tržižne niše specijaliziranih portala koji se obracaju ženskoj publici. 


Po zvanju pravnica Zlački ima dugogodišnje iskustvo rada u medijima na novinarskim, urednickim i voditeljskim pozicijama. Tijekom karijere koju je zapocela u Jutarnjem listu bila je glavna urednica magazina Story, Storybook, Diva, DivaStyle te njihovih digitalnih ekstenzija. Osobitu profesionalnu strast gaji prema razvoju i tržišnoj implementaciji novih medijskih koncepata poput Styrijinog inkubatorskog projekta miss7 na čijem je čelu.

Na Digital Takeover konferenciju Tonkica Zlački dolazi kao jedna od sudionica panela u čijem će fokusu biti liderice u digitalnoj transformaciji. Digitalna transformacija koja sa sobom donosi inovaciju kao jedno od osnovnih načela cijelog procesa nastavlja unositi disrupciju na području brojnih industrija današnjice. Brzina prilagodbe na nove tehnologije i njihova primjena u poslovnim procesima postaju od presudne važnosti za poslovni uspjeh. Upravljanje resursima i procesima, nova kultura upravljanja i inovativni digitalni mindset su „must“.

O tome na koji način se su prilagodile svoju kulturu upravljanja unutar organizacija i kako se uspješno nose s digitalnom transformacijom govorit će nam liderice iz prve ruke. IT-sektor koji je u ovom procesu neophodan i poduzetništvo žena područja su koja u Republici Hrvatskoj posljednjih godina rastu, no je li nužno jače uključivanje žena u domenu IT sektora i digitalizaciju poslovanja i na koje načine? Koje prakse i politike razlikuju stanje u Republici Hrvatskoj od onoga na europskoj sceni, koje su aktivnosti podrške nužne od strane različitih organizacija? Tonkica će zajedno s ostalim sudionicama na panelu pokušati iz vlastite perspektive pružiti dublji uvid.