Urednik BBC News YouTube kanala

Marko Zorić

Marko Zorić
Marko Zorić trenutno radi za BBC Stories, koji je dio Digital Current Affairs, gdje stvara video sadržaje za publiku s naglaskom na prilagođeni digitalni storytelling.

Na čelu je BBC News YouTube kanala te je zadužen za razvoj i rast prisutnosti brenda na toj video platformi. YouTube kanal BBC Newsa nedavno je prešao 2 milijuna pretplatnika i trenutno ima preko 600 milijuna prikaza.

Jedan je od ključnih stratega za eksperimentiranje i usvajanje inovativnih video tehnika (360 video zapisi i VR) na društvenim mrežama. Prije dolaska u BBC Stories, Zorić je svoju karijeru gradio u područjima vijesti, glazbe i reality TV-a.

Na Digital Takeover konferenciji Marko će održati prezentaciju ‘u tri slijeda’ u kojoj će nam pružiti uvid u digitalnu transformaciju i njezinu ulogu u redakcijama i brendovima. Kao predjelo servirat će nam razloge zašto BBC ulaže u digitalni video i s kojim izazovima se suočavaju televizijske kuće u digitalnom svijetu. Za glavno jelo priprema zanimljivosti iz BBC Newsa o strateškom pristupu digitalnoj transformaciji i društvenim medijskim platformama, uključujući Facebook, YouTube i Instagram te kako planirati, izvršavati i mjeriti uspjehe i engagement publike. Na kraju dolazi desert u obliku uspješnih i manje uspješnih primjera.

Više o Marku.