Predsjednik Uprave HP - Hrvatske pošte d.d.

Ivan Čulo

Ivan Čulo
U Hrvatskoj pošti zaposlen je od 1997. te je u posljednjih 20 godina prošao sve procese i poslove koje Hrvatska pošta obuhvaća- od posla operatera poštanskog prometa do današnje pozicije. U strateški dio poslovanja tvrtke neposredno je uključen kao dio visokog menadžmenta više godina. Iako je njegova nadležnost uvijek bila vezana uz temeljno poslovanje, bio je aktivno uključen i u ostale važne strateške projekte tvrtke.

Visoko formalno obrazovanje stekao je usporedno s radom u Hrvatskoj pošti upisavši 1997. godine Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu. Stekavši 2004. godine zvanje dipl. ing. prometa nastavlja se školovati te 2010. godine stječe i zvanje unv. spec. oec. pri poslijediplomskom specijalističkom studiju Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Uz brojne edukacije koje je posljednjih deset godina paralelno pohađao, ističe se završen program CROMA EduCare iz područja korporativnog upravljanja. 

Na Digital Takeover konferenciju Čulo dolazi kao jedan od sudionika panela u čijem će fokusu biti digitalizacija Hrvatske. Digitalizacija kompletne državne uprave preduvjet je za digitalnu transformaciju poslovanja i društva u konačnici. Koliko je preduvjeta Hrvatska ostvarila i može li nositi epitet digitalizirane države? Ovaj proces nije sinonim za eliminaciju čekanja u redovima za izdavanje osobnih dokumenata i svih ostalih birokratskih priznanica za život i rad u Hrvatskoj – radi se o puno širem poduhvatu.

Tradicionalnim kompanijama kojima su dostupnost i kontakt s korisnikom konstanta i imperativ u poslovanju nužna je temeljna transformacija. Kompanije u kojima se na vrijeme probudila “digitalna svijest” prate potrebe tržišta, preuzimaju odgovornost i osim samog pružanja usluge preuzimaju na sebe ulogu kreatora budućnosti – unaprjeđuju procese, uvode inovacije i služe se novim tehnologijama.

Čulo će se zajedno s ostalim panelistima osvrnuti na pitanja poput: U kojoj mjeri država pruža podršku kulturi proaktivne odgovornosti u poslovanju i povezuje li akademsku zajednicu s potrebama tržišta rada? Pruža li uvjete za ostvarivanje punog potencijala digitalnog društva, ulaže li u toliko potrebnu infrastrukturu ili pak i dalje nedostaje još pokoji papir?

Više o Ivanu Čulo saznajte ovdje.