Predsjednik Uprave i glavni direktor Hrvatskog Telekoma

Davor Tomašković

Davor Tomašković
Davor Tomašković predsjednik je Uprave i glavni direktor Hrvatskog Telekoma, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj i najvećeg privatnog investitora u Hrvatskoj. HT nudi široki spektar usluga fiksne i mobilne telefonije, internetske, IPTV, podatkovne i ICT usluge. Kompanija prva u Hrvatskoj i često u Europi uvodi inovativne tehnologije i usluge.

Tomašković je diplomirao elektrotehniku na Sveučilištu u Zagrebu, a MBA diplomu je stekao na prestižnom milanskom Bocconiju. Karijeru je započeo tako da je implementirao prvu akademsku internetsku mrežu u Hrvatskoj, nakon čega je dugi niz godina radio u konzultantskoj kući McKinsey&Company.

Od 2004. godine Tomašković je na vodećim pozicijama u nekim od najuglednijih hrvatskih kompanija, a na čelo Hrvatskog Telekoma dolazi 2014. godine. U četiri godine uspješno je transformirao kompaniju i preokrenuo financijske rezultate. Pod njegovom palicom, Hrvatski Telekom je postao moderna kompanija okrenuta budućnosti, koja je nedavno zakoračila na regionalno tržište. Naglasak je stavio na ulaganja u infrastrukturu za digitalizaciju Hrvatske, podršku kulturi i STEM stipendijama te razvoj znanja o nadolazećim tehnološkim trendovima, kojima Hrvatski Telekom  pomaže u pripremi Hrvatske da iskoristi prilike koje nosi novi val tehnoloških promjena koje dolaze.

Davor će na Digital Takeoveru sudionike provesti kroz veliki potencijal koji tehnologija ima u preobrazbi naših života. Predstavit će nam neke od najznačajnijih svjetkih inovacija i prezentirati primjere sa CES-a koji pokazuju kako tehnologija mijenja zdravstvo, zabavu i radna mjesta. Govorit će o digitalizaciji u Hrvatskoj te predstaviti ekskluzivne podatke o utjecaju povezivosti na ekonomiju, korelaciji digitalizacije poduzeća i dohotka u različitim sektorima, postotku korištenja naprednih ICT usluga u hrvatskim kompanijama u usporedbi s Europom.  Upoznat će nas sa izazovima s kojima smo suočeni i nizom regulatornih barijera koje treba riješiti kako bi se digitalizacija mogla razvijati u budućnosti i time potaknuti ekonomski učinak na cijelo gospodarstvo.

Više o Davoru saznajte ovdje.