Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva

Bernard Gršić

Bernard Gršić
Bernard Gršić državni je tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Prije nego što je postao državni tajnik, radio je kao pomoćnik ministra u Ministarstvu uprave, voditelj odjela informacijske sigurnosti u Hrvatskoj gospodarskoj komori, bio je voditelj odjeljka u središnjoj službi te voditelj Interne tehničke podrške i informacijskih servisa u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNet.

 Osim toga, vodio je odjel informatičke potpore na Hrvatskim studijima, bio je suradnik u nastavi na katedri ICT Zagrebačke škole ekonomije i managementa te je predavao elektrotehničke predmete u centru za dopisno obrazovanje Birotehnika. Također je i autor i predavač tečaja “Što je Internet i čemu služi”.

Na Digital Takeover konferenciju Bernard Gršić dolazi kao jedan od sudionika panela u čijem će fokusu biti digitalizacija Hrvatske. Digitalizacija kompletne državne uprave preduvjet je za digitalnu transformaciju poslovanja i društva u konačnici. Koliko je preduvjeta Hrvatska ostvarila i može li nositi epitet digitalizirane države? Ovaj proces nije sinonim za eliminaciju čekanja u redovima za izdavanje osobnih dokumenata i svih ostalih birokratskih priznanica za život i rad u Hrvatskoj – radi se o puno širem poduhvatu.

Tradicionalnim kompanijama kojima su dostupnost i kontakt s korisnikom konstanta i imperativ u poslovanju nužna je temeljna transformacija. Kompanije u kojima se na vrijeme probudila “digitalna svijest” prate potrebe tržišta, preuzimaju odgovornost i osim samog pružanja usluge preuzimaju na sebe ulogu kreatora budućnosti – unaprjeđuju procese, uvode inovacije i služe se novim tehnologijama.

Gršić će se zajedno s ostalim panelistima osvrnuti na pitanja poput: U kojoj mjeri država pruža podršku kulturi proaktivne odgovornosti u poslovanju i povezuje li akademsku zajednicu s potrebama tržišta rada? Pruža li uvjete za ostvarivanje punog potencijala digitalnog društva, ulaže li u toliko potrebnu infrastrukturu ili pak i dalje nedostaje još pokoji papir?

Više o Bernardu Gršiću saznajte ovdje.