Voditeljica Odsjeka za razvoj proizvoda i ponudu novih poslovanja te voditeljica projekta u Hrvatskom Telekomu

Ana Pauzar

Ana Pauzar
Ana Pauzar voditeljica je Odsjeka za razvoj proizvoda i ponudu novih poslovanja te voditeljica projekta u Hrvatskom Telekomu. Akademsko obrazovanje je stekla na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te kasnije upisuje poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru je izgradila u području telekomunikacija, prvo u području tehnologije i kasnije u području razvoja proizvoda. Stečena znanja danas primjenjuje prvenstveno u području marketinga.

Tijekom karijere profilirala se kao voditeljica međunarodnih projekata s velikim brojem uključenih timova i velikim brojem ljudi. Također, Ana je zadužena za suradnju s akademskom i start-up scenom – pokrenula je Hack it! hackathon Hrvatskog Telekoma, 24-satno natjecanje koje služi kao platforma za plasman novih proizvoda i usluga na međunarodno tržište, gdje nastupa kao mentorica timovima koji se natječu.

Zadnje dvije godine vodi sekciju usmjerenu na nove poslovne teme i na razvoj proizvoda, a trenutno završava svoje obrazovanje na području inovacije i poduzetništva na Centru za stručno usavršavanje Sveučilišta Stanford.  Uvijek usmjerena na inovacije, Ana je posvećena poboljšanju digitalnog iskustva u svijetu telekomunikacija.

Na Digital Takeover konferenciju Ana Pauzar dolazi kao jedna od sudionica panela u čijem će fokusu biti liderice u digitalnoj transformaciji. Digitalna transformacija koja sa sobom donosi inovaciju kao jedno od osnovnih načela cijelog procesa nastavlja unositi disrupciju na području brojnih industrija današnjice. Brzina prilagodbe na nove tehnologije i njihova primjena u poslovnim procesima postaju od presudne važnosti za poslovni uspjeh. Upravljanje resursima i procesima, nova kultura upravljanja i inovativni digitalni mindset su „must“.

O tome na koji način se su prilagodile svoju kulturu upravljanja unutar organizacija i kako se uspješno nose s digitalnom transformacijom govorit će nam liderice iz prve ruke. IT-sektor koji je u ovom procesu neophodan i poduzetništvo žena područja su koja u Republici Hrvatskoj posljednjih godina rastu, no je li nužno jače uključivanje žena u domenu IT sektora i digitalizaciju poslovanja i na koje načine? Koje prakse i politike razlikuju stanje u Republici Hrvatskoj od onoga na europskoj sceni, koje su aktivnosti podrške nužne od strane različitih organizacija? Pauzar će zajedno s ostalim sudionicama na panelu pokušati iz vlastite perspektive pružiti dublji uvid.