StartUp inkubator Rijeka

Startup inkubator Rijeka je centar za podršku razvoju i rastu poduzetničkih ideja. Trenutno inkubira 23 projekta/startup-a u okviru aktualne 11. generacije korisnika. Na Digital Takeover konferenciji svoje će inovacije predstaviti tri tima - Unseen, Luxalea i VSub, čije ideje predstavljaju specifična rješenja temeljena na primjeni suvremenih tehnologija.

Tim “Unseen” razvija 2D videoigru prilagođenu slijepim igračima. Tema igre je inspirirana Drugim svjetskim ratom. Koncept je osmišljen tako da se prostornim zvukom i vibracijama omogućava samostalnost slijepog igrača u igranju i osigurava potpuna imerzija u okruženje igre.

Tim “Luxalea”: živimo u svijetu gdje je mogućnost prilagodbe korisnikovim željama na svakom koraku. Međutim, u industriji društvenih igara, vrijednoj nekoliko milijardi američkih dolara, takve mogućnosti skoro pa nema. Luxalea priskače tom problemu u obliku uređaja koji predstavlja supstituciju za klasičnu tzv. kockicu. Korisnik sam može kreirati obrasce i zvučne efekte te na taj način promijeniti tijek igre!

Tim “VSub” čiji su osnivači dvoje inženjera brodogradnje kojima je krajnji cilj projekta izraditi plovilo koje će imati izrazito dobre karakteristike kretanja po morskoj površini (glisiranja) te će po želji moći zaroniti, odnosno promijeniti ravninu kretanja i krenuti u istraživanje inače nedostupne dimenzije takvim plovilima koju predstavljaju morske dubine. Projekt se zasniva na ideji hibridnog plovila koje je spoj funkcija dvaju, u osnovi, različitih morskih transportnih sredstava. Navedeni spoj je između glisirajućih plovila (glisera) i podmornica čija se razlika najviše ističe u fizikalnim zakonima kojima se moraju podrediti kako bi ostvarili kretanje.

Preuzmite ulaznicu
Predavači
Preuzmite besplatnu ulaznicu i pratite program Digital Takeovera