Silver technologies

Silver technologies je startup tvrtka u ranom stadiju razvoja u domeni zdravstva. Bavi se razvojem visoko-tehnoloških proizvoda: pametnih narukvica i softwera.

Proizvod koji je u fokusu razvoja tvrtke, zove se Silver Monitor. Riječ je o naprednom sutavu za praćenje zdravlja i sigurnosti starije, slabo pokretne populacije. Čitav sustav osmišljen je u svrhu poboljšanja kvalitete života i zdravstvene skrbi za stariju populaciju. Proizvod Silver Monitor se sastoji od pametne narukvice koja prikuplja biometrijske podatke. Trenutno imaju dostupno 5 funkcionalnosti: mjerenje tlaka, otkucaji srca, tjelesna aktivnost, geo-lokacija i sustav alarmiranja. Proizvod uključuje i softwersku platformu u obliku web aplikacije, koja je dostupna i na mobitelu.

Njihov softwer kontinuirano prikuplja podatke (svakih 15 minuta) u toku dana (0-24h). Podaci se u njihovom sustavu strukturiraju i analiziraju upotrebom napredne tehnologije strojnog učenja. Na temelju ove analize u mogućnosti su detektirati i prevenirati potencijalne zdravstvene probleme i eventualne ozljede te padove kod starije populacije.

Jedan dio proizvoda, tj. pametna narukvica, je namijenjen i dizajniran za stariju populaciju i njihovu upotrebu. Softwerski dio proizvoda, platforma koja omogućuje uvid u stanje zdravlja starijih ljudi namijenjena je zdravstvenim profesionalcima i članovima obitelji (skrbnicima). Njihov digitalni zdravstveni sustav biti će prilagođen pravilima GDPR-a.

Preuzmite ulaznicu
Predavači
Preuzmite besplatnu ulaznicu i pratite program Digital Takeovera