Jan Gulliksen o švedskom iskustvu u razvoju umjetne inteligencije

Kako je Švedska postala globalni predvodnik ulaganja u tehnološka istraživanja prezentirat će na Digital Takeoveru 2020. Jan Gulliksen - savjetnik ministra švedske vlade za digitalizaciju

Digital Takeover, najveći inovacijski i transformacijski summit u regiji, ugostit će Jana Gulliksena - stručnjaka iz švedskog Nacionalnog vijeća za digitalizaciju koji će, na ovom petodnevnom spektaklu, predstaviti politiku zbog koje je ta zemlja danas svjetski predvodnik u inovacijama. Zbog epidemiološke situacije i brige za zdravlje svih sudionika, ovaj veliki događaj odvijat će se online, a za sve naše čitatelje smo osigurali besplatne ulaznice koje možete preuzeti na

Digital Takeover stranici ili putem Entrio sustava. DIGITAL TAKEOVER Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Prema najnovijim rezultatima European Innovation Scoreboard izvješća Švedska je u samom vrhu zemalja koje posljednjih godina uspješno ulažu u inovacije na svim razinama. Hrabre i moderne politike oblikovale su u toj zemlji društvo u kojem se razvijaju snažni inovatori, predvodnici digitalne transformacije i najbolji primjeri uspješne prakse tehnološkog napretka.

Digitalni stručnjak koji će prenijeti vrijedno znanje i uspješne primjere iz prakse

Jan Gulliksen aktivan je u raznim sferama i jedan je od trenutno najvažnijih europskih stručnjaka iz područja tehnoloških znanosti. Redovni je profesor na diplomskom studiju „Interakcija ljudi i računala” na uglednom sveučilištu KTH Royal Institute of Technology u Stockholmu, digitalni je prvak Švedske i potpredsjednik za digitalizaciju na tom istom sveučilištu gdje je zadužen za transformaciju sveučilišta u cilju iskorištavanja mogućnosti koje donosi digitalna era. Gulliksen provodi istraživanja o digitalizaciji i digitalnim radnim okruženjima, iskoristivosti i pristupačnosti sučelja za interakciju između čovjeka i računala, a trenutačno se bavi projektima za pružanje pomoći beskućnicima u Švedskoj pomoću informacijskih tehnologija digitalizacije i inovacija. U sferi digitalizacije, Gulliksen je bitna osoba za suradnju s Europskom komisijom upravo u području Digitalnog programa za Europu u kojoj je Švedska posljednjih godina dominantan predvodnik.

Švedska – zemlja koja je prepoznala važnost ulaganja u tehnološka istraživanja

S izdvojenih 3% nacionalnog BDP-a, Švedska je nacija koja je u vrhu svijeta prema iznosu kojeg ulaže u razvoj tehnologije i inovacija, posebno u području medicinskih znanosti. Nacija koja je unazad desetljeća poznata po svom napretku i inovacijama, od izuma sigurnosnog pojasa i pacemakera do modernih servisa poput Spotifya i Skypea, svoj put ka tehnološki naprednoj budućnosti nastavlja i dalje. Švedske Vlade svjesne su važnosti ulaganja u tehnologiju i na europskoj razini, pa je tako 2016. Švedska oformila grupu za jačanje digitalizacije u EU pod nazivom „Digital 9“ čime su željeli pokazati važnost digitalne transformacije za budućnost. Švedska politika i znanje o inovacijama danas su nadahnuće i ogledni primjer mnogim zemljama, a Jan Gulliksen će zasigurno svojim predavanjem na najvećem inovacijskom i transformacijskom digitalnom summitu u regiji, 8. rujna biti inspiracija brojnim sudionicima, posebno domaćim i regionalnim stručnjacima iz državnih ministarstava kojima Gulliksen može prenijeti praktično znanje kako potaknuti inovacije na novoj razini, posebice državnoj.

DIGITAL TAKEOVER Je li umjetna inteligencija pomoć ili prijetnja radnim mjestima?

Gulliksen predaje na jednom od sto najboljih sveučilišta na svijetu  

KTH Royal Institute of Technology ugled je stekao kao sveučilište koje provodi istraživanja svjetske klase u nizu tehnologija i inženjerskih područja. Njegova snažna istraživačka reputacija učvrstila je poziciju sveučilišta kao jednog od najistaknutijih tehničkih sveučilišta u Europi. KTH je jedno od sto najboljih sveučilišta u svijetu i ima svjetsku reputaciju u izvrsnosti i inovacijama.

Digital Takeover daje uvid u budućnost

Više od 65 vrhunskih svjetskih i domaćih predavača sudjelovat će od 7. do 11. rujna na najvećem regionalnom inovacijskom i transformacijskom digitalnom summitu Digital Takeover 2020. U pet dana summita donosimo vam preko 24 sata programa u kojem sudjeluju stručnjaci i inovatori iz svijeta biznisa, marketinga, inovacija, blockchain tehnologije, fintecha, retaila, medicine, medija i drugih industrija.

Svi koji preuzmu ulaznicu moći će svaki dan uživati u live streamu, a dodatno je Digital Takeover 2020 upotpunjen i bogatom videotekom gdje se na zahtjev može pogledati dopunski sadržaj programa summita.

Preuzmite svoju besplatnu ulaznicu digitaltakeover.hr

Preuzmite ulaznicu
Predavači
Preuzmite besplatnu ulaznicu i pratite program Digital Takeovera