CEO i suosnivač agencije Drap

DAVOR RUNJE

Davor Runje osnovao je DRAP 2008. godine – jednu od najnagrađivanijih digitalnih agencija u Hrvatskoj.
Davor Runje

Osvojio je brojne strukovne nagrade uključujući jednu zlatnu i dvije srebrna Effie nagrade, tri Best in show MIXX nagrade, dvije kampanje u top 25 na BalCannes reviji, te sudjelovao na brojnim domaćim i regionalnim festivalima kao član žirija.

Svoju internetsko-poduzetničku karijeru započeo je 1998. kada je zajedno s grupom kolega s FER-a osnovao startup Playmedia Systems i izbacio na svjetsko tržište MP3 engine AMP – zajedno s WinAMP-om ključnom tehnologijom kojima je pokrenuta revolucija u internetskoj glazbi. Uspjeh AMP-a širom mu je otvorio vrata Silicijske doline gdje je dao ključan doprinos razvoju Napstera – popularnog servisa za online razmjenu glazbe. Nakon sudskog zatvaranja Napstera, započinje rad na biheviralnoj teoriji algoritama i njezinim primjenama u analizi kriptografskih protokola s Deanom Rosenzweigom, te ga nastavlja u Microsoft Researchu u Redmondu. Dobitnik je Phoenix & SSCLI nagrade Microsoft Researcha za svoj rad na programiranju višejezgrenih/višeprocesorskih platformi. Autor je 15 znanstvenih radova iz teorijskog računarstva i jednog američkog patenta.

Na Digital Takeover konferenciju Runje dolazi kao jedan od sudionika panela u čijem će fokusu biti kreiranje kulture za digitalnu transformaciju u poslovanju. Runje će se zajedno s ostalim panelistima osvrnuti na načine kako digitalnu transformaciju učiniti strateškim prioritetom u poslovanju, a ujedno će podijeliti i svoju agencijsku perspektivu o kreiranju kulture za digitalnu transformaciju.